Dooky Zonnescherm

Dooky Zonnescherm

Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Het Dooky zonnescherm is de ideale manier om je baby te beschermen tegen zon. Geen gedoe meer met doeken om je kindje te beschermen in de kinderwagen of Maxi Cosi. Met de de Dooky zonnekap creëer je eenvoudig een rustige en vredige omgeving je kindje.

Dooky zonnescherm

Wat is het Dooky zonnescherm?

De Dooky cover is een op maat gemaakte beschermende doek die je aan je kinderwagen of autostoel kunt bevestigen. Door de doek krijg je kind wel schaduw maar wordt niet helemaal afgesloten. Dit is heel belangrijk want onder een gewone hydrofiele doek kan het snel heet worden. Wij vinden het ook handiger werken dan een een parasolletje wat als snel “aan de verkeerde kant zit’ als je de hoek om gaat.

De Dooky is de een ideaal zonnescherm voor je kinderwagen. Er is ook onderzoek gedaan of de Dooky gevaarlijk is ten opzichte van andere opties om je kind te beschermen tegen de zon. Uit dit onderzoek door  TÜV Nederland is gebleken dat dat de Dooky veiliger is dan een hydrofiele doek of dan het zonnescherm dat bij een kinderwagen wordt geleverd. Gebruik je deze dan stijgt de temperatuur in de wagen snel. Terwijl dit bij de Dooky doek na 24 uur tussen de 1 a 2 graden was. Dit komt omdat de Dooky UV-stralen blokkeert en ook luchtdoorlatend is mits je deze op de juiste manier vast zet.

Op welke autostoelen en kinderwagens kan je de Dooky Universal Cover gebruiken?

De Dooky-hoes bevestigt je door middel van ringen aan de zijkanten van je kinderwagen of maxi Cosi. De Dooky Universal Cover pas op de meeste kinderwagens en autostoelen van groep 0+ en 1.

De Dokky Cover past helaas niet op de Maxi Cosi Pebble het handvat is te breed. Dit is met wat creatief knutselen wel op te lossen maar wel iets om even rekening mee te houden.

Dooky ook tegen regen, wind en kou

Het Dooky zonnescherm beschermt niet alleen tegen de zon maar is ook tegen regen kou en wind.

Dooky zonnescherm

Waarom kiezen voor een Dooky zonnescherm

  • Je kindje is beschermd tegen de zon. De Dooky heeft UV factor 40+ en schadelijke UVA en UVB stralen wordt gefilterd.
  • De Dooky is makkelijk en snel vast te maken aan de je kinderwagen of autostoeltje. Je kunt deze er ook prima aan laten hangen.
  • Het wordt niet snel heet onder de Dooky doek en daarom is het veilig in gebruik dan een hydrofiele doek
  • De meeste baby’s vallen sneller in slaap zonder prikkels van buiten af. Door de Dooky te gebruiken liggen ze in een veilig cocon.
  • De Dooky is van 100% katoen en wasbaar

Het nadeel van de Dooky vinden we dat je niet even stiekem naar je slapende baby kunt kijken. Je moet dan altijd onder de doek door kijken. Een ander nadeel is dat de Dooky niet op alle Maxi Cosi’s past.

Dooky zonnescherm kopen

Ook een Dooky kopen? Er is een ruim aanbod van motiefjes. Ik zou zelf altijd kiezen voor een lichte versie dat reflecteert de zon. Bekijk op bol.com alle verschillende Dooky’s.