Kaapverdië met baby, tips en fijne hotels

Kaapverdië met baby, tips en fijne hotels

Kaapverdie

Op zoek naar een veilige en zon zekere bestemming voor een vakantie met je baby. Kaapverdië is met 6 uur vliegen net wat verder dan bestemmingen zoals Lanzarote en Tenerife. Maar je hebt hier ook in de winter maanden heerlijke temperaturen. Het eiland is bovendien veilig er is geen malaria op de toeristische eilanden en het Kaapverdië is (ook)weer een Zikavrije bestemming. Er zijn veel fijne luxe hotels die je alles bieden voor een relax vakantie.

Kaapverdie met baby

Hoewel Kaapverdië een Afrikaanse land is het anders dan het Afrikaanse vaste land. Al is de houding van de mensen wel relaxt en ontspannen en kan je je westerse haast gevoel rustig achter je laten. De stranden zijn lang en worden bij de resort goed schoon gehouden. Kaapverdië is bovendien een hele veilige bestemming.

– Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ruim 6 naar  Sal of Boa Vista. Je kunt rechtstreeks vliegen met TUI of Transavia
– Kaapverdië is het hele jaar door goed te bezoeken.
– Check de aanbiedingen van Tui en D-Reizen voor een vakantie op Kaapverdië
– Liever zelf organiseren? Een hotel op Kaapverdië boek je op Booking.com

Beste reistijd Kaapverdië met baby

De Kaapverdische eilanden zijn het hele jaar te bezoeken. Het is er nooit te warm of te koud. De eilanden zijn mede daarom het populairst in de Europese winter en dan is het aanbod van directe vluchten het grootste.

Op het eiland Sal is het in januari zo’n 25 graden en de temperaturen stijgen rond juli, augustus naar de 30 graden.het hele jaar door goed te bezoeken met kids. Het is eigenlijk nooit te warm of te koud. De meeste regen valt in september maar zelf dan heb je het over een paar buitjes in de maand. Het eiland Boa Vista heeft een vergelijkbaar klimaat.

Kaapverdie met baby

Welk eiland kies je voor een vakantie met baby op Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit verschillende eilanden. Een aantal daarvan hebben een rechtstreekse vluchtverbinding met Nederland. Terwijl andere eilanden alleen te bereiken zijn met een overstap in Lissabon via Tap. Ben je een avontuurlijke reiziger dan kies je waarschijnlijk liever voor een van de minder bekende eilanden, hier vind je bergen en een overweldigde natuur. Faciliteiten voor gezinnen zijn echter nog beperkt.

Wie met een baby naar Kaapverdië gaat zal dan ook bijna altijd kiezen voor een van de toeristische eilanden Sal, São Vicente of Boa Vista. Over het algemeen kan je zeggen dan Sal en Boa Vista de beste eilanden zijn voor een relaxte zonvakantie met baby. Terwijl São Vicente meer excursie mogelijkheden heeft o.a. naar het naastgelegen eiland Santa Luzia en je hier ook goed kunt windsurfen.

Kaapverdie met baby

Babyvriendelijk hotels Kaapverdië

Op zoek naar een babyvriendelijk hotel op Kaapverdië? Met een babybedje, kinderoppas en fijn zwembad. Ga je naar Sal met baby dan kunnen we de volgende hotels aanbevelen.

Kies je voor Boa Vista met een baby dan is hotel Royal Horizon Boavista een goede optie. Met oppasservice, babybedje en veel faciliteiten voor gezinnen. Bekijk hier meer informatie over deze hotels.

Praktische informatie

Gezondheid

Voor Kaapverdië worden DTP en hepatitis A aanbevolen. Afhankelijk van de leeftijd van het handig zijn de BMR vaccinatie tegen de mazelen eerder te zetten zodat je kind ook hiertegen beschermd is op vakantie.Check altijd even zelf bij het consultatiebureau en de reizigersvaccinatie of er eventueel nieuwe adviezen zijn. Op Kaapverdië is op de toeristische eilanden geen malaria risico. Natuurlijk moet je jezelf nog steeds wel beschermen tegen muggen beten want die kunnen ook andere ziekte meebrengen. Doordat er op Kaapverdië altijd een fijn windje staat en het er droog is zijn er relatief weinig muggen.

Kaapverdie

Babyvoeding

Op Kaapverdië kan je zonder problemen borstvoeding geven. Water uit de kraan kan je niet drinken op Kaapverdië. Maak poedermelk dan ook aan met mineraal water. Je kunt het beste poedermelk meenemen uit Nederland.

Potjes voeding is in Kaapverdië wel verkrijgbaar maar de keuze is beperkt en duur. Verblijf je in een resort dan kan je zelf babyvoeding maken met gekookte groenten en rijst. Ook fruit is makkelijk verkrijgbaar.

Kaapverdie eten

Meenemen

Er zijn op Kaapverdië wel kleine winkeltjes waar je luiers en babydoekjes kunt kopen. Deze komen alleen vaak uit China en de kwaliteit is niet geweldig. Bovendien is er niet altijd in alle maten aanbod. Het is dus makkelijker om wat extra mee te nemen uit Nederland of België voor je vakantie.

Vergeet niet om zonnebrandcrème voor baby’s mee te nemen. Ter plekke is er veel minder aanbod en in de winkel van je hotel betaal je een stuk meer dan hier in Nederland. Ook adviseren we je om voor jonge kinderen een zwempakje met UV bescherming mee te nemen.

Kaapverdie met baby

Buggyvriendelijkheid Kaapverdie

Naar Kaapverdië kan je prima een kinderwagen of buggy meenemen. Fijn juist om je kindje op het strand in de schaduw te laten slapen. Een draagzak is alleen nodig als je van plan bent veel excursies te ondernemen. Wil je van je hotel naar een dorpje dan kan dit afhankelijk van de locatie van je hotel lopend of moet je kort in de taxi. Voor korte stukjes met de taxi kan je je baby op schoot houden. Vind je dit niet prettig neem dan zelf een maxi cosi mee.