Seychellen met baby, tips en fijne hotels

Seychellen met baby, tips en fijne hotels

Seycellen strand mahe

De Seychellen is een droombestemming. Prachtige stranden, een heldere blauwe zee, mooie hotels, heerlijk eten en vers fruit. Het is een ideale bestemming voor een luxe relax vakantie met je baby. Een voordeel van een vakantie naar de Seychellen met een baby is dat het tijdsverschil beperkt is. In tegenstelling tot andere zonvakantie landen zoals Curaçao heb je hier dus vrijwel geen last van een jetlag.

– Je vliegt vanaf Schiphol in ongeveer 11 uur naar Mahe
– Seychellen is het hele jaar door goed te bezoeken, maart-mei en sept-nov zijn de beste maanden
– Auto huren op Seychellen wij adviseren Sunny Cars
Tui heeft het grootste aanbod reizen naar Seychellen, check eventueel ook nog Kras of Prijsvrij
– Liever zelf organiseren boek dan je hotel via Booking.com

Beste reistijd Seychellen met een baby

De Seychellen zijn het hele jaar door te bezoeken. Het is er altijd rond de 26-30 graden. Het hele jaar door kan er een bui vallen. De drukste en duurste periode is tijdens de kerstvakantie. Ook de meivakantie is vaak vrij duur.

De beste aanbiedingen naar de Seychellen kan je vinden als je bijvoorbeeld in februari, maart of november gaat. De echt fijne winter zonvakantie maanden.

Babyvriendelijk hotels Seychellen

Op zoek naar een babyvriendelijk hotel op Seychellen? Met niet alleen een babybedje maar ook peuterzwembad en extra’s zoals een kinderoppas. Check hier het aanbod van TUI.

Wat toe doen op de Seychellen

De Seychellen is voornamelijk een zon, zee, strand bestemming. Activiteiten zijn voornamelijk in en onder het water. Je kunt hier natuurlijk ook heel goed snorkelen en duiken. De hele eilandengroep bestaat uit meer dan honderd eilanden en je kunt tijdens een boottocht prachtige ongerepte stranden opzoeken.

Er zijn ook enkele nationale parken waar je een korte (ongeveer 2 uur) wandeling kunt maken.De hoofdstad Victoria op het eiland Mahe heeft enkele kleine bezienswaardigheden zoals een botanische tuin en hindoe tempel.

Wil je vooral veel doen kies dan voor de grotere eilanden Mahe of Praslin. Hier kan je prima voor een dag of twee a drie een auto huren. Op deze manier kan je op je gemak het eiland, de stranden en kleine dorpjes in het binnenland ontdekken.

Wil je vooral rust kies dan voor het kleine eiland La Digue. Dit eiland heeft bijna geen gemotoriseerd vervoer en is te voet of op de fiets te verkennen. Bovendien heb je hier enkele van de meest fotogenieke stranden van de Seychellen.

Praktische informatie

Overweeg je een vakantie naar de Seychellen met een baby? We hebben alle praktische informatie nog even voor je op een rij gezet.

Gezondheid

Check altijd zelf de actuele informatie en het reisadvies. In het verleden kwam Zika voor op de Seychellen iets om rekening mee te houden als je een zwangerschapswens hebt. Op het eiland kom geen malaria voor maar muggen kunnen wel andere ziektes over brengen. Daarnaast worden de standaard vaccinaties (hep A, B en DTP) aanbevolen die ook voor veel andere landen gelden. Baby’s krijgen die automatisch of hebben die nog niet nodig. Wel is het verstandig om na te gaan of je kindje de MRR inenting al heeft gehad. Vaak wordt in overleg met het consultatiebureau besloten deze eerder te zetten.

Babyvoeding Sychellen

Er is genoeg vers fruit verkrijgbaar net als rijst. Hiermee kan je zelf een hapje maken. Je kunt ook potjes ter plekke kopen o.a. van Heinz maar het aanbod is heel wisselend. Melkpoeder is ook verkrijgbaar maar niet de in Nederland bekende merken. Ik zou je dus adviseren zoveel mogelijk van huis mee te nemen.

Meenemen

Luiers en babydoekjes kan je ter plekke kopen. Het aanbod is echt niet zo groot als in Nederland. Heb je ruimte in je koffer neem dan gewoon een pak extra mee. Zwemluiers kan je het beste meenemen uit Nederland.

Ook een goede zonnebrandcrème voor je baby, een petje en UV kleding kan je het beste zelf meenemen. Tegen de muggen adviseren we Anti-insect Natural Spray van Care Plus. Deze bevat geen DEET en mag al door baby’s vanaf 3 maanden gebruikt worden.

Buggyvriendelijkheid Seychellen

Het kleinere eiland La Digue is goed te belopen met een buggy omdat hier nauwelijks gemotoriseerd vervoer is. Op de andere grotere eilanden is een buggy niet handen. De stoepen zijn vaak slecht onderhouden en worden ook gebruikt om winkelwaren op uit te stallen.